23-02-2011instrumenter.jpg

Læger uden Grænser reagerer på uroligheder i de arabiske lande

Læger uden Grænser støtter hospitaler i en række lande i Mellemøsten og Nordafrika, som hjælper sårede under voldelige sammenstød.


I de lande, hvor Læger uden Grænser har kunnet besøge hospitaler og klinikker, er personalet fuldt beskæftiget med at behandle skader efter urolighederne. Men nogle hospitaler og klinikker risikerer at løbe tør for medicinske forsyninger.


 


I Bahrain overvåger et hold fra Læger uden Grænser situationen. Holdet har besøgt Salmanya hospitalet i hovedstaden Manama flere gange og har tilbudt støtte, hvis situationen forværres i de kommende dage eller uger.


 


Læger uden Grænser arbejder lige nu på at bringe forsyninger, blandt andet udstyr til behandling af sårede, til Libyen fra Egypten og Tunesien. I andre lande i regionen, herunder Yemen, er Læger uden Grænser klar til at hjælpe det eksisterende medicinske personale, hvis der bliver behov for det.


 


Under protesterne på Tahrir-pladsen i Kairo leverede Læger uden Grænser medicinsk udstyr til egyptiske læger på to hospitaler og en improviseret klinik i en moske. Vi trænede også personalet i, hvordan man håndterer et stort antal sårede, der kommer ind i løbet af kort tid, og hjalp med at sætte yderligere beredskabssystemer op.


 


I Tunesien har Læger uden Grænser givet udstyr til ortopædisk kirurgi til to hospitaler i den sydlige del af landet.


 


/cn