Læger uden Grænser på Folkemødet

Læger uden Grænser på Folkemødet

Den 12.-15. juni løber den politiske festival Folkemødet af stablen på Bornholm. I år deltager Læger uden Grænser med tre arrangementer, der sætter fokus på mediernes dækning af humanitære kriser, psykiske traumer og krigens dilemmaer.

Politikere, interesseorganisationer og erhvervsliv samles i Allinge i fire dage i juni for diskutere politik med alle interesserede borgere. For Læger uden Grænser er Folkemødet en kærkommen lejlighed til at sætte fokus på en række af vores arbejdsområder og diskutere med både politikere og danskerne. Alle events til Folkemødet er åbne og gratis at deltage i – for Læger uden Grænser har det været vigtigt at inddrage deltagerne på Folkemødet, så meget som muligt.
 
”Vi vil meget gerne have deltagerne på Folkemødet i tale – uanset om det gælder dilemmaer fra de konfliktområder vi arbejder i, eller når det kommer til mediernes rolle i dækning af humanitære kriser. Derfor har vi også forsøgt at lave nogle arrangementer, hvor man kan komme til orde”, siger kommunikationsdirektør Anne Sophie Bonefeld.
 
Du kan følge Læger uden Grænser på Folkemødet på twitter
 
 
Læger uden Grænsers arrangementer på Folkemødet:
 

Er den helt gal med mediernes verdensbillede?

Fredag den 13. juni, 14:45 – 15:45 Pilekroen
Hvorfor løber nogle af verdens brændpunkter med mediernes opmærksomhed, mens andre bliver glemt? Kan vi være tilfredse med faldskærmsjournalistik fra udvalgte kriser, eller skal vi stille større krav? Kom og deltag i debatten om udlandsdækningen i danske medier og giv dit bud på en løsning.
 

Mød krigsfotografen og krisepsykologen

Lørdag den 14. juni, 10:00 – 11:00 Kirkegade, "Psykiatriens Telt, K20" 
Mød krigsfotograf Jan Grarup og psykolog Tine Meyer Thomsen fra Læger uden Grænser, som fortæller om de ar, som krig sætter på sjælen. Kom og hør om hvordan man kan hjælpe de overlevende videre.
 

Krigens dilemmaer: Brød eller bomber?

Lørdag den 14. juni 11:30 – 12:30, Cirkuspladsen, Udenrigsministeriet, C18
I samarbejde med Udenrigsministeriet
En blodig krig raser i den uroplagede republik Bornholm. Scenen er sat for et dilemmaspil om liv eller død med udviklingsminister Mogens Jensen som hovedperson. Han får hjælp fra et råd af garvede forskere, militærfolk og nødhjælpsarbejdere. Kom og stem på den løsning, du synes er bedst.