Læger uden Grænser deltager i Lægedage i Bella Center

En gang om året samles praktiserende læger fra hele landet for at lade sig inspirere til deres daglige arbejde i deres klinikker af en række foredrag, kurser, udstillinger og film. De vil igen i år også have mulighed for at stifte bekendtskab med Læger uden Grænser (MSF), som er repræsenteret ved Lægedagene i Bella Center hele ugen.


Læger uden Grænser er med, når Lægedagene denne uge afvikles i Bella Center i København. Det er Dansk Selskab for Almen Medicin og Praktiserende Lægers Organisation, som står bag det store arrangement, der normalt tiltrækker mange praktiserende læger.


 


Formålet med dagen er at hjælpe lægerne med at øge kvaliteten af deres patientbehandling, rådgivning og visitation. Hver dag vil der være et stort udbud af kurser og debatmøder – som eksempel kan nævnes kursus i ”coaching i praksissamtaler”, ”manden syd for navlen”, den nybagte familie – hvordan tackles de hyppigste problemer” og ”sprog- og kulturmøder i almen praksis”.


 


Alle, der deltager i Lægedagene, har adgang til en udstilling med over 90 stande, hvor lægemiddelindustrien, relevante firmaer, patientforeninger og organisationer er repræsenteret.


 


– Læger uden Grænser har også tidligere år deltaget med en stand på Lægedagene. Vi har oplevet stor interesse fra lægerne, som gerne vil høre, hvad vores arbejde går ud på, og hvordan vi yder medicinsk nødhjælp og løser forskellige medicinske problemer under omstændigheder, som er meget anderledes end dem, læger arbejder under i Danmark, fortæller udsendelses- og rekrutteringschef Merete Engell, som også selv vil være til stede i Bella Center i ugens løb


 


– Det er også en god mulighed for os til at komme i kontakt med en gruppe læger, som ikke så ofte lader sig udsende med Læger uden Grænser. Vi har haft praktiserende læger af sted på arbejde for os, men det hører til sjældenhederne, siger Merete Engell.


 


/mdo