default.jpg

Lægehold ankommet til Herat

  

PRESSEMEDDELELSE

Hellerup den 15. november, 2001

Læger uden Grænser er ankommet til Herat

Et internationalt hold fra nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser/MSF er i eftermiddag ankommet i bil til Herat i det vestlige Afghanistan. De tre frivillige hjælpearbejdere – en kirurg, en sygeplejerske og en logistiker – passerede den turkmenske grænse i dag kl. 15 lokal tid. På den afghanske side af grænsen blev de modtaget af Læger uden Grænsers lokale medarbejdere og sammen rejste det forenede hold de resterende to en halv time til Herat.

"Mødet med de tidligere kolleger var meget bevægende", fortæller den engelske sygeplejerske Siobhan Isles i telefon fra Herat. "Vores ti lokale kolleger er her alle. Det er dem, som har formået at opretholde hjælpearbejdet og forsyningerne til det lokale hospital, flere klinikker og to nærliggende lejre for internt fordrevne siden evakueringen af udenlandske hjælpearbejdere den 14. september".

En lokal hjælpearbejder samt 82 civile er blevet såret under de seneste kampe om Herat. Lægeholdet fortæller fra Herat, at byen nu er rolig bortset fra Nordalliancens triumferende skyderier i luften.

Lægeholdet fra MSF vil i morgen fredag forsøge at få et klart billede af den medicinske og humanitære situation i og omkring Herat. Hjælpeprogrammerne vil blive genoptaget og udvidet, hvis dette er påkrævet.