1165_Lars HUG sofa - front view_cut.jpg

Krokodille-sofa udstilles på Rigshospitalet

Den danske multi-kunstner Lars H.U.G.s helt unikke krokodille-sofa, der i foråret blev bortauktioneret til fordel for Læger uden Grænsers humanitære arbejde, bliver nu udstillet i Rigshospitalets forhal.

Sofaen – der var den sjette og sidste i projektet “Sofaer uden Grænser” organiseret af Boligmagasinet og auktionshuset Lauritz.com – har form af en dobbelt-hovedet krokodille. Den blev købt af restauratør Klaus Knussen, der ejer restauranten “Stjerne Republic” på Blegdamsvej ved Rigshospitalet, og han har nu besluttet, at krokodille-sofaen skal bruges til at skabe opmærksomhed omkring Læger uden Grænsers humanitære arbejde.

– Den skal udstilles blandt folk som en opfordring til kommunikation i offentlige rum. Krokodillen har så meget på hjerte, at man bliver nødt til at forholde sig. Den er både farverig og tankevækkende, siger Claus Knussen, og fortsætter,

– Det mest nærliggende offentlige rum, er min gode nabo Rigshospitalet, hvor man trænger til andet end sygdom at tænke på. Lad os kalde det min gave til Riget. Samtidig er det en enestående mulighed for at fortælle om det vigtige arbejde Læger uden Grænser gør blandt de syge og svage ude omkring i verden.

Rigshospitalet – der gennem tiden selv har leveret læger og sygeplejersker til Lægers uden Grænsers arbejde – har med glæde taget imod tilbudet om at udstille krokodille-sofaen i hospitalets forhal, hvor den vil blive indviet fredag den 18. juni kl. 12.00. Her vil Rigshospitalets sygeplejedirektør Helen Bernt Andersen være vært for en lille reception for Rigshospitalets patienter, besøgende og personale.

– Vi er utrolig glade for, at netop vi som de første blev spurgt, om vi vil have Lars H.U.G.s kunstværk stående i vores forhal, hvor mange forskellige mennesker passerer forbi hver dag. Læger uden Grænser udfører et fornemt, uegennyttigt og enestående sundhedsarbejde, som vi gerne bakker op om, siger Rigshospitalets sygeplejedirektør Helen Bernt Andersen.

Krokodille-sofaens skaber, Lars H.U.G. vil også være til stede på fredag, hvor han forventes, at optræde med en enkelt sang eller to, ligesom formanden for Læger uden Grænser, speciallæge Søen Brix Christensen vil være til stede.