Hjælp til overlevende fra Boko Haram-massakre

Efter Boko Harams angreb på Baga i det nordøstlige Nigeria, som menes at have kostet et stort antal mennesker livet, har mere end 5.000 indbyggere fra byen søgt tilflugt længere sydpå. Sammen med de lokale myndigheder giver vi lægehjælp til de sårede og overlevende.

Mange af de flygtede indbyggere fra Baga bor nu i en lejr i byen Maiduguri, hvor en ung pige i søndags blev brugt til et selvmordsangreb på det lokale marked. Vi har siden august 2014 arbejdet i lejrens sundhedscenter.

 

Flere af de overlevende efter angrebet menes stadig at befinde sig i områderne omkring Baga, hvor de har gemt sig. De lokale myndigheder er i gang med at opspore dem og få dem bragt med busser til Maiduguri, hvor vi vil fortsætte vores behandlinger. ”På grund af sikkerhedssituationen er det svært for os at få adgang til områderne omkring Baga", siger vores projektkoordinator i Nigeria, Isabelle Mouniaman-Nara. ”Derfor yder vi støtte i lejren”.

 

Vi må forvente det bliver værre

Baga ligger i Borno-regionen i den nordøstlige del af Nigeria, hvor Boko Haram flere gange har angrebet civile og taget kontrollen over landområderne. I maj 2013 blev Borno og to naboregioner erklæret i undtagelsestilstand af de nigerianske myndigheder.

 

”Over de seneste fire år er situationen blevet markant værre i den nordøstlige del af Nigeria. Boko Harams ændrede strategi, som denne brutale fremfærd og kidnapning af børn, vil sandsynligvis kun drive endnu flere på flugt og forværre situationen for civilbefolkningen”, siger Isabelle Mouniaman-Nara.

 

Maiduguri, som er hovedstaden i Borno-regionen, blev i 2014 ramt af fire terrorangreb og Boko Haram har to gange angrebet byen. Alle veje, på nær én, ind til byen er lukkede og lægehjælpen til både lokale og folk, der er drevet på flugt, er meget begrænset.

 

I august måned vendte vi tilbage til byen, efter sikkerhedssituationen tvang os til at forlade området i maj 2013. Befolkningen og de mange flygtninge mangler mad, husly og lægehjælp, og de lokale sundhedsmyndigheder kan kun klare en del af byrden.

 

Derfor støtter vi med lægehjælp i lejrenes sundhedscentre og driver mobile klinikker for de mange fordrevne.