Mali 2008: Kassi Keita på 3 år var syg I 18 måneder, før han blev diagnosticeret med hiv. Hans mor Mariam Dembélé på 31 år bliver også behandlet for hiv. Foto: © Paolo Pellegrin

Gratis fotoudstilling viser effekten af hiv-behandling

Den 1. december er International Aids Dag. I den anledning er Læger uden Grænser medarrangør på international fotoudstilling der viser effekterne af behandling mod hiv/aids. Besøg udstillingen fra den 29. november.

I anledning af den international aids dag, World AIDS Day, den 1. december åbner Læger uden Grænser, AIDS-Fondet, Den Globale Fond, Magnum Photos og Danida fotoudstillingen ’Access to life’ til Øksnehallen i København. Udstillingen åbnes den torsdag den 28. november af H.K.H. prinsesse Marie, protektor for AIDS-Fondet og åbner for offentligheden den 29. november.
 
Udstillingen portrætterer flere end 30 mennesker i ti lande i verden, der har fået adgang til antiretroviral behandling mod virussen hiv, der uden behandling fører til aids. Den følger deres udvikling fra starten af behandlingen til fotografernes andet besøg fire måneder senere. I essensen repræsenterer disse portrætter de mere end 10 millioner mennesker i udviklingslandene, der nu har adgang til behandling mod hiv
 
Siden 1980'erne har næsten 30 millioner mennesker på verdensplan mistet livet på grund af aids. I 1990'erne ændrede antiretroviral medicin prognosen for hiv-smittede fra den visse død til en håndterbar, kronisk sygdom. Men 95 procent af verdens hiv-positive mennesker, hovedsageligt i 100 udviklingslande, havde stadig ikke adgang til den livsvigtige medicin.
 
I samarbejde med verdens mest prestigefulde fotosammenslutning, Magnum Photos sendte Den Globale Fond i 2007 et internationalt team af otte fotografer til ni lande. Fire måneder senere genbesøgte fotograferne de samme lande. Her dokumenterede de konsekvenserne af behandlingen for hiv-smittede og deres familier. Det blev en skildring af håb, selvom fotograferne ikke veg bort fra portrætter af personer, hvor behandlingen kom for sent eller ikke virkede. I 2012 blev der tilføjet billeder af hiv-positive fra Papua New Guinea til udstillingen. 
 

Udstillingen kan opleves gratis i Øksnehallen fra 29. november til 12. januar

 
Åbningstider
  • Hverdage 11-17
  • Weekender samt mellem juledage 13-17.
  • Lukket 24.-25. dec samt 1.jan.
 


Vis stort kort