logo.png

Flygtningekampagne en succes

Læger uden Grænser kampagne om mennesker på flugt har været en succes.

Med start 2 Januar har vinderen af Reklame for alvor Læger uden Grænser sat fokus på mennesket på flugt. Med historier fra verden om de mennesker som må flygte fordi de er truet på livet hvis de feks. tilhører en bestemt mindre tal, bruger salt i maden eller en uddannelse har flygtningedebatten i Danmark fået et sagligt og perspektiverende input.

Kampagnen har kørt uden omkostninger for Læger uden Grænser og har inkluderet helside annoncer, reklamefilm, brochure, plakater, go`carts og msf.dk.

Antallet af besøgende på hjemmesiden er mere en fordoblet og antal af sider som læses er 5 doblet.
"Det er utrolig positivt at så mange mennesker har fulgt vores opfordring at få mere at vide om hvorfor mennesker flygter" siger formand for Læger uden Grænser læge Søren Brix Christensen.
Specielt har mange søgt information på hjemmesiden hvilket har sparet tid for vores få kontor
ansatte så de kunne forsætte deres arbejde med at sende frivillige ud til verdens brændpunkter.

Specielt reklamefilmen om den unge studine som bliver trukket væk fra middagsbordet har været stæk og sat flygtningens historie ind i en dansk ramme.
Netop reklamen filmen er vurderet af analysefirmaet Millward Brown og de finder at den giver en stærk involvering. Den får 4 ud af 5 stjerner, og man konkluderer " at det for andet år i træk er lykkedes ved reklamens magt at gøre en holdningsmæssig forskel i befolkningen".

"Netop at gøre en forskel er vores målsætningen og det gennemsyrer alt hvad vi laver. Vi er en frivillig humanitær organisationen med vores meningers mod" siger Søren Brix Christensen.
Specielt venter vi os meget af den sidste del af kampagnen. En essaykonkurrence for folkeskolens ældste klasser og gymnasiet. Fortæl en flygtnings historie og lad et dommerpanel med Bertel Haarder og Klaus Rifbjerg i spidsen bedømme den.
Essay skal være indsendt senest d.11/3 til Dansklærerforeningen, Rathsacksvej 7, Frederiksberg .

Mere information kan hentes på msf.dk eller bestilles på 70101080.