MSB15748 crop.jpg
© Agus Morales/MSF

Endnu en test af mulig ebolabehandling

Sammen med forskere fra Oxford University har vi startet endnu et forsøg med en ny mulig behandling mod ebola.

Det er Oxford University, som står bag forsøget med midlet brincidofovir på vores klinik, ELWA 3, i Liberias hovedstad Monrovia. 

”Vi ved, at brincidofovir er blevet taget uden risici af over 1000 patienter under kliniske forsøg i forbindelse med andre sygdomme, og vi ved, at midlet har vist sig at være effektivt i laboratorieforsøg med ebola-inficerede celler. Hvad vi endnu ikke ved, er, om det vil være effektivt mod ebola hos mennesker – derfor er forsøget nødvendigt”, siger Jake Dunning, som leder forsøget fra Oxford University.


Hvert forsøg giver nyt håb

Antallet af ebola-smittede stiger fortsat, og hvert nye forsøg er et håb om at finde et middel mod den dødelige sygdom.

 

”Med enhver mulig behandling vokser håbet, og vi er meget begejstrede over, at vi kan være med til at hjælpe vores patienter udover at lindre symptomer og støtte med intravenøs væskebehandling”, siger vores medicinsk koordinator, Brett Adamson. 

 

Selvom den nye behandling skulle vise sig at være effektiv, er der stadig mange ubekendte, som betyder, at situationen fortsat ikke er under kontrol i Liberia. Der er stadig brug for en koordineret indsats mod sygdommen fra alle involverede parter.

 

Hvis brincidofovir viser sig at være både sikkert og giver resultater, vil behandlingen blive tilbudt til patienter på andre ebola-centre i Vestafrika.