Ebolamistanke: Første test negativ

Den første test viser at den person, der tidligere på dagen blev indlagt på Hvidovre Hospital for mistanke om ebola ikke er smittet. Endnu en test skal afgøre det endelige resultat.

 

 

”Vi er rigtig glade for den gode nyhed og selvfølgeligt lettede over det negative resultat af den første ebolatest. Men vi afventer nu den sidste afgørende test, som gerne endeligt skal afkræfte mistanken", siger Michael Gylling Nielsen, direktør i Læger uden Grænser.

 


I dag, onsdag den 16.10.14 blev en af Læger uden Grænsens medarbejdere kørt til undersøgelse på Hvidovre Hospital på grund af ebolamistanke. Den første test var negativ.

 

Den pågældende har været udsendt for Læger uden Grænsen til Vestafrika i forbindelse med det seneste udbrud af ebola. Efter at have forladt landet har den pågældende person overvåget sin temperatur og monitoreret sin helbredsmæssige tilstand.

 

Efter at have konstateret en svag temperaturstigning, er Sundhedsstyrelsen og Hvidovre Hospital blevet underrettet og beredskabsplanerne er efterfølgende blevet iværksat. Hvidovre Hospital er nu ansvarlig for undersøgelsen og den videre procedure.

 

Det bør understreges, at temperaturstigning ikke er et unikt symptom på ebola, men kan skyldes andre almindelige sygdomme. Det kan endnu ikke be – eller afkræftes, om der er tale om ebola. Mere information følger, når der er nye oplysninger fra Hvidovre Hospital vedrørende den pågældendes tilstand.

 

Af hensyn til den pågældende, har vi ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.