Konflikten i Den Centralafrikanske Republik har fået mange mennesker til at søge lægehjælp hos os i flere lejre i Bangui.

Den Centralafrikanske Republik: Vi styrker hjælpen til internt fordrevne

Tusindvis af mennesker er flygtet fra deres hjem på grund af konflikten i Den Centralafrikanske Republik. Mange lever nu i sundhedsfarlige lejre, hvor der er et stort og voksende behov for lægehjælp.

Vi forstærker nu vores indsats i lejren Mpoko i Den Centralafrikanske Republik (CAR) med fokus på vand og hygiejne.  

 

Flere end 44.000 mennesker har måtte forlade deres hjem i hovedstaden Bangui på grund af den forværrede konflikt i landet.

 

I slutningen af september brød voldsomme kampe ud i Bangui, og mange sundhedscentre er siden lukket. Derfor søger mange mennesker hjælp hos Læger uden Grænser i Mpoko-lejren, der ligger lige ved siden af lufthavnen og huser tusindvis af internt fordrevne.

 

Uhygiejnisk lejr for mennesker på flugt

”Internt fordrevne står over for nye sundhedsproblemer som følge af at skulle leve i overfyldte og uhygiejniske lejre. Blandt disse familier havde nogle af dem allerede boet i lejrene i flere måneder og havde allerede prøvet at vende hjem uden held. Det er nu altafgørende at give tilstrækkelig adgang til sundhedsydelser til disse mennesker”, siger Emmanuel Lampaert, chef for Læger uden Grænsers projekter i Bangui.

 

 

Før konflikten for nylig blussede op i Den Centralafrikanske Republik, havde vores ansatte i Mpoko-lejren mellem 250 og 300 konsultationer om dagen. Nu møder omkring 400 mennesker op hver dag. Antallet af fødsler er desuden steget fra 25 til 42 om ugen.

 

Vi hjælper også mennesker på flugt flere andre steder i Bangui – blandt andet på Hôpital General. I løbet af en uge har vores ansatte behandlet flere end 80 patienter, der er blevet såret af skud, granater eller knivstik under urolighederne.

 

I september oprettede vi mobile sundhedsklinikker i fem lejre for internt fordrevne i Bangui. Her modtager vi nu i alt flere end 1.000 patienter om ugen, som primært kæmper med malaria og luftvejsinfektioner.  

 

Derudover har vi organiseret en vaccinationskampagne mod mæslinger for børn i alderen seks måneder til 12 år. 

 

Vidste du, at:

  • 426.000 mennesker er internt fordrevne i Den Centralafrikanske Republik (tal fra juli 2015).
  • Derudover er 460.000 mennesker flygtet til nabolandene – primært Cameroun, Tchad og DR Congo.