danmarkindface.jpg

Danmarks Indsamling 2015 indsamlede over 100 millioner

I går samlede danskerne ind til projekter, der kæmper mod uretfærdighed. Det blev til 100.270.616 kroner i alt, og det er det næst-højeste beløb, der er samlet ind i Danmarks Indsamlings historie.

De penge fra Danmarks Indsamling, der går til vores arbejde, skal bruges til at forbedre behandlingen til tuberkulosepatienter i Mumbai, i Indien. Det er en afgørende indsats for at stoppe udbredelsen af medicinresistent tuberkulose, der findes i alle lande i verden i dag, også Danmark.

 

Tuberkulose dræber tre mennesker hvert minut. For 100 år siden var sygdommen den helt store dræber i Danmark, hvor den forårsagede en tredjedel af alle dødsfald blandt folk i alderen 16 til 60 år. I årtier har vi herhjemme nærmest glemt den, men for alt for mange fattige mennesker verden over er tuberkulose stadig en dødelig trussel. Tuberkulose er i dag i høj grad en sygdom, der rammer de fattige og socialt udsatte. Disse gruppers manglende købekraft og indflydelse medvirker til, at medicinalindustrien ikke har et stort incitament til at udvikle ny og mere effektiv behandling af tuberkulose. Den behandling, der er til rådighed i dag, er over 40 år gammel, langvarig og har adskillige alvorlige bivirkninger så som permanent døvhed og psykoser.

Et af FNs 2015 udviklingsmål er at bekæmpe hiv/aids, malaria og tuberkulose, men den er stadig i dag en global, dødelig trussel, der på uretfærdigvis rammer de fattigste og mest udsatte befolkningsgrupper. Derfor sætter vi fokus på vigtigheden af at bekæmpe tuberkulose – en sygdom, der ikke forsvinder af sig selv – samt vigtigheden af at udvikle nye og mere effektive behandlingsmuligheder

 

Vi takker alle dem, der har bidraget til Danmarks Indsamling.