Amerikansk kollega smittet med ebola

En af vores amerikanske kollegaer er blevet smittet med ebola og er blevet indlagt i New York.

Torsdag den 23. oktober blev en af vores amerikanske kollegaer indlagt i isolation på et hospital i New York efter at have fået feber. En efterfølgende ebolatest var positiv.

 

Vores kollega, som har arbejdet på et projekt i Guinea, fulgte de retningslinjer, vi har for monitorering af den helbredsmæssige tilstand efter at have arbejdet i Vestafrika under det seneste ebolaudbrud.

Det indebærer blandt andet, at man to gange dagligt tager sin temperatur. Derfor blev vedkommende også, straks efter at have registreret de første symptomer, taget under behandling af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

“Både før, under og efter ophold i ebolaramte områder, følger vores udsendte nogle meget strikse retningslinjer. Selvom det begrænser risikoen betragteligt, kan det ikke sikre os 100 %, og desværre har vores udsendte ikke være forskånet”, siger Sophie Delaunay, direktør i Læger uden Grænser i USA.

 

Det er endnu ikke klart, hvordan vores kollega er blevet smittet, men undersøgelsen af de nærmere omstændigheder er sat i gang.

 

Siden marts i år, har vi arbejdet på at stoppe udbruddet af ebola i Vestafrika. Over 3.000 medarbejdere arbejder i øjeblikket i de ramte områder, heraf er godt 270 internationalt udsendte.