DI_logo_CMYK_2013_Generel(1).gif

76 millioner kroner skal ud og gøre gavn

75.957.132 kroner. Sådan lød det flotte slutresultatet, da Danmarks Indsamling 2013 kulminerede i det store indsamlingsshow på DR1 fredag den 8. februar. Pengene bliver fordelt ud mellem de 12 medvirkende organistationer, så de kan komme ud og gøre gavn. 

Med hjælp fra fire store, flotte indsamlingsshows rundt om i Danmark, fik Danmark samlet 75.957.132 kroner ind. 

Pengene bliver fordelt mellem de 12 medvirkende organistationer, som sender dem ud til hver deres konkrete projekt. Med pengene fra Danmarks Indsamlingen vil Læger uden Grænser kunne hjælpe nogle af de godt to millioner kvinder, der lever med fistula tilbage til et værdigt liv. 
 
"At danskerne har lyst til at hjælpe i sådan et omfang, er vi meget glade og ydmyge over for," siger direktør for Læger uden Grænser Michael Gylling Nielsen.
 
"Pengene fra Danmarks Indsamlingen går for Læger uden Grænsers vedkommende til fistula-camps i Den Demokratiske Republik Congo og den Central Afrikanske Republik. Og selvom det er langt væk, og en lidelse, som vi ikke ser herhjemme, så er der ingen tvivl om, at det vi laver dernede, kommer til at gøre en kæmpe forskel for de ramte kvinder. Så på deres vegne kan vi allerede nu sige tak til de mange, som valgte at støtte Danmarks Indsamlingen."
 
Det skønnes, at mere end to millioner kvinder i Afrika lever med fistula og at der er 100.000 nye tilfælde hvert år. Problemet med fistula er ofte et skjult problem, hovedsageligt fordi det rammer unge kvinder, som lever i fattige, afsidesliggende områder med begrænset eller ingen adgang til graviditets- og fødselshjælp.
 
Fistula-patienter kan ikke holde på urin eller afføring. Fistula medfører betændelse i huden og opløsning af hud og væv i endetarm og skede som følge af den ukontrollable urin og afføring. I ekstreme tilfælde kan urinrøret, blæren og skedevæggen blive helt ødelagt.
 
Udover de fysiske symptomer skaber fistula ofte alvorlige sociale problemer. På grund af den ukontrollable urin, afføring og lugten, der følger med, bliver kvinderne ofte udstødt af deres mand og samfundet.
 
Det er de kvinder, som Læger uden Grænser vil hjælpe med midlerne fra Danmarks Indsamling 2013.