• Sted: Sabaah, Onkel Dannys Plads 1, 1700 København V
  • Dato og tid: 25. maj 2022 18:00–19:00
© Julie Remy/MSF

Seksuel vold som et våben i krig: En talk med Merete Engell fra Læger uden Grænser

Seksuel vold bruges målrettet i krige og konflikter som en strategi til at nedbryde familie- og samfundsstrukturer. Merete Engell har som udsendt sygeplejerske for Læger uden Grænser oplevet grusomhederne bag seksuel vold og vil fortælle om organisationens indsatser for ofre for seksuel vold.

Millioner af mennesker bliver udsat for seksuel vold. Det sker overalt, i alle samfund, men seksuel vold bruges især målrettet i krige og konflikter eller som en strategi til at nedbryde familie- og samfundsstrukturer i en befolkning. Overgreb og vold mod kvinder er særligt udbredt. 1 ud af 3 kvinder på verdensplan bliver udsat for fysisk eller seksuel vold i løbet af deres liv.

Læger uden Grænser arbejder hårdt for at skabe mere opmærksomhed om konsekvenserne af seksuel vold. Merete Engell er sygeplejerske, og hun har som udsendt for Læger uden Grænser oplevet grusomhederne bag seksuel vold, når hun har modtaget patienter på vores klinikker. Hun ønsker at fortælle om sit arbejde for at skabe mere viden om seksuel vold og for at give ofrene en stemme, som volden har frarøvet dem.

For hvordan er virkeligheden for ofre for seksuel vold? Og hvordan får vi sat en stopper for det? Kom og vær med, når Merete Engell fra Læger uden Grænser diskuterer seksuel vold som militært våben i krig og konflikt, herunder i Ukraine.

Tilmelding ikke nødvendig.