© Mohammad Ghannam/MSF

Mors Dag med Læger uden Grænser

Begivenheden er afholdt.

Hvordan er det at være gravid og nybagt mor i lande som Sierra Leone, Sydsudan og Afghanistan?

Og hvad gør Læger uden Grænser for at forbedre sundheden for gravide, mødre og nyfødte i verdens brændpunkter?

Vær med til Mors dag sammen med Læger uden Grænser, hvor du kan høre vores jordemoder Amanda Godballe og neonatal-sygeplejerske Heidi Strømsholt fortælle om deres arbejde med bl.a. fødsler i udsatte områder af verden og de sygdomme og risici, som der desværre stadig er ved at være gravid, mor og nyfødt i mange af de områder, som Læger uden Grænser arbejder i.

Du vil selvfølgelig også komme til at høre nogle af de fantastiske og livsbekræftende historier, man som udsendt er vidne til, når et nyt liv kommer til verden.

Vi glæder os til en inspirerende eftermiddag sammen!

Arrangementet finder sted den 12. maj i Kulturhuset på Islands Brygge 18, 2300 København S.

Program:

  • 13:30: Velkommen. Mulighed for køb af te, kaffe og kage.
  • 14:00: Oplæg fra neonatal-sygeplejerske Heidi Strømsholt om sit arbejde med Læger uden Grænser.
  • 14:45: Pause
  • 15:00: Oplæg fra jordemoder Amanda Godballe om sit arbejde med Læger uden Grænser.
  • 16:00: Mulighed for at se udstilling, tale med frivillige og udsendte.
  • 16:30: Tak for i dag. 

Arrangementet er gratis. Uegnet for mindre børn.

Heidi Elise Strømsholt, sygeplejerske

Heidi er 31 år gammel og har været sygeplejerske i fem år, hvor hun har arbejdet på forskellige afdelinger på Rigshospitalet i København. Hun har også været ni måneder i Nuuk på Grønland, hvor hun blandt andet arbejdede med barselspatienter og raske nyfødte. Under Heidis tre år på Neonatalafdelingen Rigshospitalet var hun også udsendt som sygeplejerske for Læger uden Grænser to gange af seks måneders varighed til DR Congo og Sydsudan. Her var hendes fokus hovedsageligt børn, nyfødte og mødre. I øjeblikket arbejder Heidi på Rigshospitalets TraumeCenter og Akutmodtagelse.

”Min mor har altid fortalt mig, at jeg kunne blive og gøre lige det, jeg ville. Hun har altid støttet og opmuntret mig til at forfølge mine drømme. Hendes mor, min mormor, sagde altid: ”Tro du kan, sig du vil, så kan du!”, og den talemåde har min mor ført videre til mig.”

Amanda Godballe, jordemoder

Amanda er uddannet jordemoder. Hun har været udsendt med Læger uden Grænser seks gange. Første tur var til Syrien i 2013. Siden har hun arbejdet i Pakistan, Sydsudan, Afghanistan, Sierra Leone og senest på Lesbos sidste år. Hun har mødt de sejeste kvinder og mødre, der alle kæmper for at give deres børn de bedste muligheder, selv om det kan være svært.

“Min mor har givet mig de bedste muligheder og inspireret mig til at se ud over min egen næsetip og tro på det gode i mennesker. “

Tilmeld dig her: