Læger uden Grænsers arbejde redder liv

Læger uden Grænser er verdens største medicinske nødhjælpsorganisation. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer og kæmper for adgang til livsvigtig medicin og behandling. Alle har ret til lægehjælp - uanset køn, religion eller politisk tilhørsforhold. Her på siden kan du få et overblik over, hvordan vi redder liv i 71 lande.

Prev slide Next slide
 • Flygtninge og internt fordrevne

  Flygtninge og internt fordrevne

  Millioner af mennesker bliver hvert år drevet på flugt fra krige, naturkatastrofer, epidemier og hungersnød. Vi arbejder over hele verden for at hjælpe disse mennesker. Vi bygger for eksempel hospitaler i flygtningelejre, hjælper kvinder til at føde sikkert og vaccinerer børn mod sygdomme. Her kan du se, hvordan vi hjælper flygtninge og migranter i Europa.

  Læs mere
 • Krige og konflikter

  Krige og konflikter

  Vi arbejder i væbnede konflikter – blandt andet i Syrien og Yemen. I krigszoner bruger vi udelukkende private midler til at finansiere vores indsats - vi er en uafhængig, neutral og upartisk organisation. Det er de medicinske behov, der bestemmer, hvor vi arbejder, og vi forsøger at nå de mennesker, der har mest brug for hjælp. Læs mere om vores indsats under krigen i Syrien. 

  Læs mere
 • Naturkatastrofer

  Naturkatastrofer

  På få minutter kan jordskælv, oversvømmelser eller orkaner ændre livet for en hel befolkning. Tusindvis af mennesker kommer til skade eller bliver traumatiseret på grund af tabet af deres hjem eller familie. Vi har mange års erfaring med at arbejde i katastrofeområder, og vi er eksperter i at sætte et nødberedskab op, der kan redde liv. Det gjorde vi for eksempel under jordskælvet i Haiti i 2010.

  Læs mere
 • Sygdomme og epidemier

  Sygdomme og epidemier

  Vidste du, at 1,5 mio. mennesker døde af tuberkulose i 2014? Eller at et barn mister livet hvert halve minut på grund af lungebetændelse? Vi behandler og vaccinerer millioner af mennesker verden over for en lang række sygdomme. Samtidig kæmper vi for bedre adgang til livsvigtig medicin gennem vores Access-kampagne. Hvilke sygdomme arbejder vi med? Få et overblik her. 

  Læs mere
 • Glemte kriser

  Glemte kriser

  Nogle kriser får masser af opmærksomhed, men andre lige så alvorlige humanitære kriser har langt sværere ved at nå tv-skærmen eller avisforsiderne. Vi ved, at jo flere der kender til en krise, jo færre dør af den. Viden redder liv. Derfor fokuserer vi også på de mere oversete kriser og konflikter.

Hvor arbejder vi?

Læger uden Grænser sender hvert år læger, sygeplejersker, jordemødre, administratorer og logistikere til projekter over hele verden.

Vi sender hvert år læger, sygeplejersker, jordemødre, administratorer og logistikere til projekter over hele verden. 

 

De arbejder sammen med lokalt ansatte i Læger uden Grænser om at redde liv der, hvor behovet er størst.

 

Her kan du se, hvor vi arbejder, og læse om danske udsendte i felten.

Hvem er vi?

Læger uden Grænser yder medicinsk nødhjælp til de mest udsatte mennesker.

Læger uden Grænser yder medicinsk nødhjælp til de mest udsatte mennesker.

 

Men vi har også forpligtet os til at bære vidnesbyrd: Vi skal fortælle om de lidelser, overgreb og den nød, som vores udsendte er vidner til i felten.

 

Lær mere om vores værdier og historie.

Sådan hjælper vi mennesker i nød

Sådan hjælper vi mennesker i nød
Vi redder millioner af liv hvert år

Vi redder millioner af liv hvert år

(tal fra 2016)

9.8

71

7.900

Få overblik over vores arbejde

Læger uden Grænser redder mange liv hvert år

Vil du vide mere om, hvor mange mennesker vi hvert år vaccinerer og behandler for smitsomme sygdomme?

 

Eller hvor mange gravide kvinder, vi hjælper under fødslen?

 

I vores Internationale Aktivitetsrapport har vi samlet alle vores projekter. Se videoen eller læs den seneste rapport her (2016).

til direkte nødhjælp

Hos Læger uden Grænser gør vi alt, hvad vi kan, for at være så effektive som muligt. Vi har nogle af de laveste lønninger blandt hjælpeorganisationer, og en førstegangsudsendt læge får f.eks. 12.236 kr. om måneden. Se, hvordan vi bruger din støtte.

 • Medicinske indsatser 72%
 • Bidrag til projektstyring 5%
 • Information og fortalervirksomhed 3%
 • Fundraising 13%
 • Ledelse og administration 7%