Praktiske oplysninger

Ansættelsesforhold

Som udsendt får du en tidsbestemt kontrakt, der normalt er på 6-12 måneder. Læger uden Grænser betaler en månedlig startløn på 12.236 kr. til dækning af faste udgifter hjemme. Derudover får man 15 procent i pension om måneden.

 

Vi dækker desuden udgifter til transport, kost, logi og ’lommepenge’ under udsendelse.

Alle udsendte er omfattet af en forsikring, som dækker udgifter til lægehjælp, ulykker, fly, bagage, erhvervs- og personligt ansvar samt hjemsendelse.

 

Arbejdstid i felten

Arbejdstiden kan variere afhængigt af projektet og forholdene i landet. En arbejdsuge er normalt fem til seks arbejdsdage, men kan i ekstreme situationer omfatte alle syv dage i op til 14 timer i døgnet.

 

Fleksibilitet og evnen til at tilpasse sig under omskiftelige forhold er derfor væsentlige forudsætninger for en vellykket udsendelse.

 

Ferie

Normalt har man en uges ferie for hver tredje måned, man er udsendt.

 

Sikkerhed

Sikkerhed er en af de vigtigste forudsætninger for at udføre nødhjælpsarbejde. Derfor er sikkerheden for vores medarbejdere og for projektets fremtid altid i højsædet.
 
Læger uden Grænser har mange års erfaring i at forebygge og håndtere risikofyldte situationer. Vi har løbende opdatering af sikkerhedsregler og evakueringsplaner.

 

Gennem mange år har vi fået erfaring med lokale og nationale myndigheder, som kan støtte og hjælpe i krisesituationer. Som udsendt må du dog være indstillet på, at udsendelse kan være forbundet med risiko.

 

Læs mere om processen fra idé til udsendelse