Syrien: Elendigheden rækker ud over krigszonen

Forholdene for de godt 220.000 syrere, der er flygtet ind i nabolandet Libanon lider under, at nødhjælpen ikke er tilstrækkelig. Billeder fra grænselandet mellem Libanon og Syrien viser en hverdag, der trækker store veksler på både børn og voksne. 

Siden november 2011 har Læger uden Grænser uafbrudt arbejdet på at udvide sin humanitære og medicinske respons for at yde akut hjælp til de syriske flygtninge i Libanon.

 

Læger uden Grænser tilbyder i øjeblikket lægelige ydelser i Tripoli og på forskellige steder i Bekaa-dalen, nemlig Baalbek, Aarsal, Hermel og Majdel Anjar, hvor billederne her er fra. 

 

Rapporten ”Misery beyond the war zone", der netop er offentliggjort af Læger uden Grænser viser, at af de 220.000 syrere, der har søgt tilflugt i Libanon, kan mange ikke få adgang til den nødvendige sundhedspleje. Undersøgelsen afslører desuden en markant forværring af den humanitære situation i Libanon – en situation, der i vid udstrækning kan tilskrives ekstremt langvarige forsinkelser når det kommer til registrering af flygtninge. Uden en registrering, har flygtninge i Libanon har ikke ret til formel hjælp, og lige nu er Libanon hjemsted for størstedelen af ​​de syriske flygtninge.

 

Læger uden Grænser har ydet humanitær bistand til syriske flygtninge i Libanon siden november 2011. I 2012 udførte Læger uden Grænser mere end 23.000 konsultationer i Bekaa-dalen og i Tripoli. Siden november 2012, delte Læger uden Grænser 25.580 basale nødhjælpsforsyninger ud til syriske flygtninge spredt over hele Bekaa-dalen. I midten af ​​januar 2013, begyndte Læger uden Grænser at distribuere værdikuponer til brændstof til flygtninge, der gjorde det muligt for 300 familier at have varme i to måneder. Læger uden Grænser har fordoblet sit personale fra 50 til 112.

 

I Syrien arbejder Læger uden Grænser på tre hospitaler i den nordlige del af Syrien, i områder der kontrolleres af væbnede oppositionsgrupper. Lægehold yder akut lægehjælp, kirurgi og sundhedspleje for mødre. Mellem juni 2012 og begyndelsen af ​​januar 2013, gennemførte Læger uden Grænser mere end 11.000 konsultationer og udførte mere end 1.200 kirurgiske indgreb. Læger uden Grænser yder også medicinsk og kirurgisk pleje til syriske, palæstinensiske og irakiske flygtninge i Jordan, Libanon og Irak.

 

Læs mere om vores arbejde i Syrien