Tak for din støtte: Her er vores 2015 i levende billeder

Læger uden Grænser har reddet liv i flere end 60 lande i 2015. Se eller gense billederne fra nogle af de krige, konflikter og katastrofer, hvor vores udsendte har behandlet patienter i felten.

2015 har været et udfordrende år for Læger uden Grænser.

 

Flere af vores hospitaler og sundhedsklinikker i Syrien, Yemen og Afghanistan er blevet bombet – i afghanske Kunduz mistede vi 14 af vores kolleger og mindst 24 patienter under et amerikansk luftangreb.

 

Derfor kræver vi en uafhængig undersøgelse af bombardementet. Vi bliver nødt til at vide, at vores patienter samt vores læger og sygeplejersker er i sikkerhed, selvom de befinder sig midt i en krigszone. Selv i krig er der regler.

 

Takket være støtten fra vores donorer har vi kunnet hjælpe rigtig mange mennesker, der er ofre for krig, konflikt og katastrofer verden over.

 

Siden vi begyndte vores redningsaktioner i maj, har vi reddet over 18.000 mennesker i Middelhavet.

En af vores redningsaktioner i Middelhavet. Foto © Francesco Zizola / NOOR

 

Vi har for eksempel reddet over 18.000 mennesker i havsnød, siden vi begyndte vores aktioner i Middelhavet i maj, vores udsendte har rykket ud med helikopter til de nødstedte under jordskælvene i Nepal, og så har vi ikke mindst fortsat vores kamp mod ebola i Vestafrika.

 

I november fik vores arbejde i Guinea en lykkelig slutning. Den lille baby Nubia blev udskrevet fra vores hospital, og hun blev dermed den sidste ebolapatient i det vestafrikanske land samt den første nyfødte, der har overlevet sygdommen.

 

Nubia blev udskrevet fra et ebola-behandlingscenter i Conakry, Guinea, den 28. november.

Nubia blev udskrevet fra et ebola-behandlingscenter i Conakry, Guinea, den 28. november. Foto © Sam Phelps

 

Selvom ebola, mennesker på flugt i Middelhavet samt borgerkrigen i Syrien har fundet vej til nyhedsfladen i medierne, har andre lige så alvorlige humanitære kriser sværere ved at trænge igennem.

 

Det har vi i år forsøgt at gøre noget ved. Vi har sat fokus på fem glemte kriser, som, vi mener, fortjener mere opmærksomhed. Viden redder liv – så enkelt er det.

 

I videoen i toppen af artiklen kan du se et lille udpluk af vores arbejde fra verdens brændpunkter i 2015.

 

Vi fortsætter med at yde livreddende og upartisk lægehjælp til de mest udsatte mennesker næste år.

 

Tak for din støtte. 

 

En 10 måneder gammel syrisk dreng bliver behandlet af en af vores læger på grænsen mellem Serbien og Kroatien. Foto © Achilleas Zavallis