Elfenbenskysten

Foto: © Chris de Bode

Da konflikten oven på det omstridte præsidentvalg i 2010 var stilnet af, og den humanitære situation i landet var blevet forbedret, overdrog Læger uden Grænser gradvist projekter og aktiviteter til Sundhedsministeriets personale, som var vendt tilbage. 

Et enkelt lægehold blev på hospitalet i den vestlige by Duékoué hele året hovr de tog sig af kirurgisk nødhjælp, intern medicin og lægehjælp til mødre og børn. I juli behandlede skadestuens personale 56 sårede efter et angreb på en flygtningelejr.

 

I slutningen af 2011 begyndte Læger uden Grænser arbejde i Taï syd for Duékoué. Her hjælper lægehold Sundhedsministeriets personale med behandling af ambulante patienter og mødre og børn, på en klinik der kun har tyve senge og flere end 2.000 ambulante patienter hver måned. 

 

Overdragelse af medicinske aktiviteter

Læger uden Grænsers støtte til sundhedsydelser i og omkring byen Guiglo sluttede i 2012: i januar rejste lægeholdet der var tilknyttet Bloléquin hospitalet og i slutningen af marts forlod Læger uden Grænser klinikken i Nikla, hvor personalet drev et ernæringsprogram med sengepladser til tyve indlagte patienter. Et par måneder senere overdrog vi vores aktiviteter på sundhedscenteret i Guinkin til Sundhedsministeriet. Her havde lægehold afholdt ca. 1.200 konsultationer om måneden.

 • Filippinerne

  Læger uden Grænser hjælper ofrene for tyfonen Haiyan, der ramte Filippinerne fredag den 8...

 • Syrien

  Tre år med ekstremt voldelig krig har ødelagt byer, landsbyer, hospitaler og klinikker...

 • Sydsudan

  Den store tilstrømning af flygtninge til Sydsudan i 2012 var årsag til, at Læger uden...

 • DR Congo

  De fleste mennesker i Den Demokratiske Republik Congo (DRC) lider under en desperat...