Elfenbenskysten

En mor med sit nyfødte barn uden for hospitalet i Abobo. Foto: © Nicola Vigilanti

Vi har afsluttet vores indsats i Elfenbenskysten, der blev iværksat under krisen efter præsidentvalget i 2010-2011.
 

Overordnet set er sikkerhedssituationen i Elfenbenskysten stabiliseret, og 2013 blev udråbt til at være 'året for sundhed’. Men på trods af øgede investeringer i sundhedssektoren er der fortsat store forskelle i landet på grund af mangel på kvalificeret personale og forældet teknologi.
 

Vi har gradvist afsluttet vores aktiviteter, som vi oprindeligt iværksatte for at imødekomme behovene hos de mennesker, der blev fordrevet i forbindelse med en væbnet konflikt i 2011. Kun programmet i Tai, der ligger langs grænsen til Liberia, fortsatte indtil slutningen af marts 2013. Programmet støttede de lokale sundhedsmyndigheders hold af sundhedsmedarbejdere i forbindelse med ambulant pleje samt pleje af mødre og børn på et hospital med 20 senge. I alt 27.338 konsultationer blev foretaget.

Det arbejde, som vi udførte i Duékoué og Abobo under krisen, identificerede et behov for livreddende sundhedspleje til mødre. Som udgangspunkt føder kvinder deres børn hjemme med traditionelle fødselshjælpere og uden effektiv fødselshjælp, når der er komplikationer. Det resulterer i unødige lidelser og i mødre- og spædbørnsdød.
 
Vi forbereder os på at åbne et program for mødre og børn i samarbejde med sundhedsmyndighederne i Hambol-regionen i 2014. Her vil vi tilbyde graviditets- og fødselspleje, hjælp ved komplicerede fødsler og akuthjælp til for tidligt fødte børn på hospitalet i Katiola.      

 

Artiklen er fra vores Internationale Aktivitetsrapport 2013. Teksten opdateres årligt.

 • Filippinerne

  Den 8. november 2013 ramte en kraftig tyfon Filippinerne og dræbte flere end 6.000...

 • Syrien

  På grund af udbredte voldshandlinger i landet, led det syriske folk i 2013 under...

 • Sydsudan

  Stigende vold i Sydsudan forstærkede behovet for akut sundhedspleje i løbet af 2013. 

 • DR Congo

  I Den Demokratiske Republik Congo mangler befolkningen grundlæggende sundhedspleje og i...