Hvad skal vi bruge 27 skåle til?

Ønske til fælles 50-års fødselsdag var donationer til Læger uden Grænser
© Lene Vendelbo

Anne og Christians største ønske til deres fælles 50-års fødselsdag var donationer til Læger uden Grænser.

 

”Vi er snotforkælede og har alt, hvad vi skal bruge,” fortæller Anne Thorup, der sammen med sin mand Christian Gabe tog konsekvensen, da de holdt fælles 50-års fødselsdag sidste efterår.
Sammen havde de brugt lang tid på at forberede sig på festen, og hvordan de skulle skabe en helt særlig aften for de 80 gæster, de ville invitere, da Christian sprængte bomben: 
 
Hvad hvis de ikke ønskede sig noget til sig selv, men i stedet bad gæsterne om at donere penge til Læger uden Grænser? ”Grundlæggende er vi jo meget privilegerede, og der er mange, der har mere brug for pengene end os,” lyder det fra Christian, som arbejder som konsulent.


Anne blev lun på idéen

Anne var ikke helt lun på idéen til at begynde med: ”Jeg er selv meget glad for at give gaver – ikke dyre ting, men mere ting, der lige passer til personen – for eksempel en helt særlig kop.” Men efter lidt tid til at tænke fandt Anne også frem til, at den alternative ønskeliste  faktisk var en rigtig god idé. ”Hvad skal vi egentlig bruge 27 grimme skåle til, eller hvad man nu ellers får til sin fødselsdag?”


Vennerne blev inspireret

Anne og Christian endte med et kompromis. De lavede en kort og beskeden ønskeliste og opfordrede til, at gæsterne enten gav penge til Læger uden Grænser eller købte en lille  gave og gav resten af gavebudgettet til Læger uden Grænser.

”Jeg kan jo godt forstå behovet for at give  en symbolsk gave. Mange kom med en buket fra haven med et kort, hvor de havde skrevet, hvad de havde doneret. Det blev til en flot donation på i alt 13.500 kr.”Og faktisk fik vi også roser til haven og et oliventræ,” fortæller Anne og peger på træet, der holder varmen i villaen på Frederiksberg.
 
De glæder sig begge over beløbet til Læger uden Grænser, og særligt for Anne er det medicinske vigtigt, da hun selv er læge:  ”Jeg har dyb respekt for dem, der tager ud.” Christian supplerer: ”Og så betyder det faktisk også noget, at administrationsprocenten er lav.”
Parret har allerede inspireret en i vennekredsen til at følge eksemplet med en ønskeliste til fordel for Læger uden Grænser.
 Har du nogle spørgsmål eller vil vide mere, så kontakt os på indsamling@msf.dk eller 39 77 56 56.