129 muldyr bringer vitale forsyninger til isolerede familier på Haiti

Vi er stadig i gang med arbejdet i Haiti, efter orkanen Matthews ramte øen i oktober. De fleste bliver nu syge på grund af urent drikkevand og mangel på husly. Til gengæld synes en potentiel koleraepidemi afværget.

I billedserien ovenfor kan du få et indtryk af vores arbejde i Haiti.

 

Infrastrukturen har lidt hårdt under orkanen. Derfor er det vanskeligt at få hjælpen frem til isolerede områder. For at nå frem med forsyninger til de fjerneste områder af kommunen Baradéres har vi måttet ty til en oldgammel transportmaskine – nemlig muldyret.

 

Vi fik samlet hele 129 muldyr og pakkede dem med forsyninger til 7.196 husstande. En af de vigtigste ting at få frem var Aquatabs - tabletter til at desinficere drikkevandet med.

 

Manglen på rent drikkevand er en af de store udfordringer. For urent drikkevand gør folk syge. Men manglen på ordentlig husly og kolde nætter i bjergene, skaber også sygdom. Vi oplever mange børn under fem år med åndedrætsinfektioner, diarré og hudinfektioner.

 

Allerede før orkanen var drikkevandsforsyningen på øen i kronisk ringe forfatning. Det er kun blevet værre efter orkanen. Den medførte ødelagte vandledninger og betød, at mange drikkevandsreservoirer blev fyldt med jord og sand og derfor, er de blevet uanvendelige.

 

Fra kolera til drikkevand

”Siden 2010 har vores arbejde på Haiti koncentreret sig om behandlingen af kolera. Men manglen på aktører til at sikre drikkevandsforsyningen i Baradéres efter orkanen har betydet,

 

at vi nu også kæmper for at reparere vandforsyningen i området,” siger Stuart Garman, der er vores projektkoordinator i Haiti.

 

Derfor har vi repareret to vigtige vandindsamlingssystemer og 24 offentlige vandposter, distribueret store mængder drikkevand og har uddelt flere end 4.5 millioner Aquatabs i de ramte områder.

 

Der er dog en forhåbentlig god nyhed fra Haiti. Vi havde frygtet et større udbrud af kolera. Men alt tyder på, at det gode samarbejde med de lokale sundhedsmyndigheder, og vores hurtige indsats i behandlingen af kolerapatienter har båret frugt, så epidemien synes at være undgået.